Information
Under 2014 har Supergrund gått ihop med GrundMäklarna AB. 
För mer information se första sidan eller gå till:

Nytt kantelement

2013-09-20 Nya generationens kantelement. Detta kantelement är CE-märkt vilket betyder att det genomgått omfattande tester för att bli godkänt. Idag ställs det höga energi krav på nya byggnader, detta är ett mycket bra och energisparande sätt att bygga på. 


Ny hemsida
2010-01-27 Vi har nu startat upp en ny hemsida. Sidan är krafigt uppdaterad och innehåller en mängd nya saker, som alla våra nya produkter, datablad och exempelritningar.

Nya Umin-grunder för tunga hus

Under året som gått har vi utvecklat Umin-grund till att klara verkligt tunga hus. Med vår vanliga standard balk klarar vi laster upp till 40kN/m. Vid bredare väggar upp till 100kN/m. Detta utan att det påverkar betongåtgången nämnvärt. (ring oss så förklarar vi mer)


Supergrund presenterar ny Teknikstab

Vi har nu nöjet att presentera vår teknikstab som utvecklar och räknar ständigt på nya grundlösningar. Denna stab utav kunnande är unik i branschen, och kunskap är något vi verkligen sätter värde på:

Erik Thelberg, Civilingengör, innovatör och Umin-grundens fader. Erik utvecklar ständigt Umin-balken och gör typritningar. Georg Jonasson, statiker och programerare (unik kombination). Georg kontrollräknar alla balkkonstruktioner inkl. sättningsberäkningar med bäddmoduler. Christer Thörnvall, Civilingengör, konstruktör. Christer är vår grundkonstruktör och sörjer för grundens totala konstruktion. Unikt med Umin-grund från Supergrund är att alla grunder får en egen grundkonstruktionsritning med genomarbetade beräkningar för just ditt hus. (Inte bara en typsektion, som inte alls skall förväxlas med en grundkonstruktionsritning). Olle Åberg, Civilingengör,doktorand,Energiexpert. Olle är vår fukt och energiexpert.


ARTIKEL i TIDNINGEN BYGGINDUSTRIN...Läs mer
  1. Artikel
  2. Bild till Artikel

September 2005

Supergrund besöker flera av de ledande trähusfabrikanter i småland. Konceptet med Umin grund presenteras och mottagande blev mycket bra. Vem vill inte ha en bättre grund till en lägre kostnad?


30.05.05

Supergrund skriver avtal med Sunda Stenhus AB


25.05.05

Nytt datum för föreläsning om Umingrund och golvvärme i Norrtälje. 15/6-2005 plats Hotel Roslagen. Anmälan sker till växeln 0176-758 90


24.03.05

Supergrund byter adress för all post till: Supergrund AB, Box 229, 761 23 Norrtälje


02.12.04

Stor artikel om Umin grund i facktidningen "Bygg och teknik" nr 02/04 sid 52